Berichten

Onder de aandacht
13/09/2019

Het voorbije jaar hebben we via tal van wegen de naambekendheid van School & Ziekzijn trachten te vergroten. De Commissie voor Onderwijs van het Vlaams Parlement organiseerde op 28 maart 2019 een hoorzitting over onderwijs voor zieke kinderen. Vijf organisaties (POZiLiV, Bednet, School & Ziekzijn, Kom op tegen Kanker en Auxilia) lichtten hun werking inzake onderwijs voor zieke kinderen toe. Het verslag van deze hoorzitting vind je hier.

Mogen wij jouw talenten lenen?
23/04/2019

Wij blijven voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Er is nood aan een ruime diversiteit aan lesgevers voor het basis- en secundair onderwijs. Wil jij mee de leerachterstand van het zieke kind beperken, het welzijn van de jongere bevorderen en herstellen door ze weer op de studierails te zetten? Heb je talenten die ons kunnen helpen bij de verdere uitbouw van onze organisatie? Jij kan zeker het verschil maken!

Contacteer ons via de contactgegevens van jouw provincie!

We maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Enkele cijfers
01/04/2019

Enkele cijfers: Weet je dat S&Z vorig jaar 300 zieke leerlingen heeft geholpen? Hiervan zaten 36 kinderen in het basisonderwijs en 264 jongeren in het secundair. Zij kregen in totaal 8132 uren studiebegeleiding door deskundige vrijwilligers, die hiervoor 92579 km aflegden…